Полицията в Манчестър с първи арест след протестите

Полицията в Манчестър с първи арест след протестите

Полицията направи първи арест, докато работи съвместно Манчестър Юнайтед днес, за да идентифицира феновете, замесени в насилието на "Олд Трафорд" по време на протестите, които наложиха отлагането на мача срещу Ливърпул.

Недоволството срещу собствениците на Юнайтед в неделя доведоха до хвърлени стъклени бутилки, раняване на шестима полицаи, като един от тях получи фрактура на очната ямка, а друг е с рана на лицето.

"Служителите на реда просто се опитваха да си свършат работата и да улеснят мирния протест. Редица от присъстващите обаче станаха враждебни и агресивни към офицерите. След нахлуването на футболния терен стана ясно, че този протест не е мирен. Повечето от протестиращите не са имали намерение това да се превърне в насилие", каза Ник Бейли, помощник главен комисар от полицията в Манчестър.

Протестиращите подновиха исканията собствениците от семейство Глейзър да продадат Юнайтед, след като бяха вбесени от злополучния опит преди две седмици да включат клуба в Европейската Суперлига. Юнайтед може да бъде наказан от английската футболна асоциация и Висшата лига заради протестите.

Полицията не съобщава за какво точно е арестуван 28-годишният мъж, чието име не се съобщава, тъй като търси информация за идентифициране на организаторите на протеста и отговорните за нападенията срещу полицията.

Още от Футбол свят

Виж всички