От Манчестър Юнайтед и Ливърпул коментираха отлагането на дербито

Ръководството на Ливърпул излезе с официална позиция във връзка с отлагането на дербито срещу Манчестър Юнайтед. Мачът трябваше да се състои от 18:30 часа, но беше отложен заради протест на голям брой фенове на "червените дяволи". 

"Футболен клуб Ливърпул е напълно съгласен с решението за отлагане на днешния мач заради събитията с участието на фенове пред стадион "Олд Трафорд". Нашата позиция е, че обществената безопасност трябва да е фактор номер 1 при взимането на подобни решения, а осигуряването на сигурността на футболистите, треньорския щаб и длъжностните лица е приоритет. Очевидно, всичко това не можеше да бъде гарантирано предвид напрегнатата ситуация. 

Отложиха дербито между Ман Юнайтед и Ливърпул след протест на феновете
Отложиха дербито между Ман Юнайтед и Ливърпул след протест на феновете

Оставаме в постоянен диалог с Манчестър Юнайтед, ръководството на Премиър лийг и местните власти, за да намерим подходяща дата за провеждането на мача. Когато получим необходимата информация, ще я сведем до знанието на феновете", написаха мърсисайдци на официалния си сайт. 

Своята позиция изказаха и от Манчестър Юнайтед. От ръководството на "червените дяволи" благодариха на полицията за навременната реакция. 

Висшата лига с позиция след случилото се
Висшата лига с позиция след случилото се

„След дискусия между полицията, Висшата лига, ръководството на стадиона и двата клуба, мачът ни срещу Ливърпул бе отложен от съображения за сигурност около протеста днес. Сега ще се проведат дискусии с Висшата лига за новата дата за мача. Нашите фенове са запалени по Манчестър Юнайтед и ние напълно признаваме правоно на свободно изразяване и мирен протест. Съжаляваме обаче за прекъсването на работата на отбора и действията, които излагат на опасност други фенове, служители и полицията. Благодарим на полицията за подкрепата и ще им съдействаме при всички следващи разследвания“, написаха от Юнайтед.

Още от Футбол свят

Виж всички