От Юнайтед открекоха, че служители на клуба са пуснали феновете на стадиона

От Юнайтед открекоха, че служители на клуба са пуснали феновете на стадиона

Отделът на Манчестър Юнайтед по връзки с обществеността има доста работа в последните часове и клубът излезе с поредното изявление. В него "червените дяволи" категорично отричат възможността служители на клуба да са помогнали на фенове да влязат на "Олд Трафорд". 

Вчера преди двубоя с Ливърпул, който бе отложен, хиляди привърженици на тима се събраха около стадиона, а част от тях успяха да влязат вътре и да стигнат до терена. Още тогава мнозина се запитаха как толкова лесно феновете са получили достъп до съоръжението, тъй като от кадрите се виждаше колко спокойно мнозина изминаха пътя до терена, а след това без проблеми напуснаха стадиона. 

От Юнайтед заявиха, че феновете са влезли, след като са счупили прегради и са преодолели охраната, а след това са прескочили врати и насилствено са получили достъп чрез странична врата. От клуба допълват, че ще работят с полицията, за да идентифицират нарушителите и ще накажат всеки притежател на сезонна карта, който е участвал. 

"Докато много фенове искаха да изразят правото си да протестират и да изразят мнението си, целта на някои беше да наруши подготовката на отбора и самия мач, а свидетелство за това бяха действията при хотел "Лаури" и на стадиона. Разпространявата на някои места информация, че привърженици са получили достъп до стадиона и терена чрез врата, отворена от служител на клуба, са напълно неверни", се казва в изявлението на Манчестър Юнайтед.

Още от Футбол свят

Виж всички