Отнемане на точки сред възможните наказания за Манчестър Юнайтед

Отнемане на точки сред възможните наказания за Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед може да бъде наказан с отнемане на точки поради отлагането на двубоя с Ливърпул след протеста на феновете на "червените дяволи" срещу собствениците на клуба. Висшата лига и Футболната асоциация на Англия разследват случилото се. Техни представители разговарят с представители на клуба и местните власти, за да разберат как точно се стигна до отлагането на мача и кой носи отговорност за това. 

Според правилата на Висшата лига на един отбор могат да се отнемат точки, ако клубът не осигури безопасността на играчите, щабовете и съдиите, както и свободен достъп и изход до стадиона. Възможните наказания, които може да наложи ФА, пък варират от глоби до затваряне на стадиона и изхвърляне от турнир. Клубът, отговорен за отлагането, може да се наложи да плати компенсация на другия отбор за извършените разходи по двубоя. 

Вчера хиляди привърженици на Ман Юнайтед се събраха пред "Олд Трафорд", а около 200 нахлуха на стадиона и се разходиха по терена. Малко преди планирания начален час на срещата - 18,30, представители на двата клуба и на Висшата лига обсъдиха ситуацията, като това доведе до решение за отлагане на мача. Играчите на двата отбора останаха в хотелите си и така и не тръгнаха за стадиона. Главният съдия Майкъл Оливер успя да влезе на "Олд Трафорд" със закъснение.

Още от Футбол свят

Виж всички