Гледай на живо

ЕВРО 2020: Турция - Уелс

Футболист на Шалке: Феновете ни удряха, a полицаите стояха отстрани

Футболист на Шалке: Феновете ни удряха, a полицаите стояха отстрани

Футболисти на Шалке 04 все пак са били удряни при срещата си с недоволни запалянковци през изминалата нощ. Във вторник вечер “миньорите” изпаднаха от Първа Бундеслига след загуба с 0:1 срещу Арминия (Билефелд), което ядоса феновете. Около 500-600 от ултрасите причакаха тима пред стадиона след завръщането му в Гелзенкирхен. Според полицията привържениците са обиждали състезателите и са ги замеряли с яйца, но нищо повече. Сега обаче един от футболистите, чието име се пази в тайна, разказа друго нещо: 

“Феновете крещяха по нас, че трябва да сме засрамени и веднага да се омитаме от клуба. Ако това не се случи, животите ни щели да се превърнат в ад. Последва канонада от яйца по нас. Нещата рязко ескалираха и ситуацията излезе от контрол. Привържениците ни атакуваха и тогава ние се разбягахме. Беше страшно, наистина много страшно! И аз тичах. Някои от нас бяха ритани. Шокиран съм и не знам как ще доиграем оставащите срещи. Не разбирам и защо изобщо привържениците бяха допуснати до нас."

От клуба обясниха, че единствено щяло да има кратка размяна на думи с тях. В същото време полицаите стояха наблизо, когато всичко това се случваше.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти