Блицът на Sportal.bg: Йовица Арсич vs. Любомир Минчев🏀

Плейофите в Националната Баскетболна Лига започват, а отборите изготвят стратегиите за надлъгване на съперника си на четвъртфиналите. Двойката, която открива първата фаза на плейофите е Балкан – Берое, които завършиха съответно на трета и шеста позиция в редовния сезон на първенството. Sportal.bg се свърза със старши треньорите в двата лагера – Йовица Арсич и Любомир Минчев, за да споделят в блиц интервю какви са оценките им за редовния сезон, силните и слабите страни на съперника и още.

- Оценката Ви за сезона от 1 до 10? 

Йовица Арсич: Във ФИБА Къп оценката ми е 9, а колкото до вътрешното първенство - 6.

Любомир Минчев: Между 1 и 2. Изключително слабо представяне. Това се случи поради много причини – видими и невидими, както съм го казвал друг път. 

- Коя беше най-тежката Ви загуба? 

Йовица Арсич: От Черноморец като домакин, защото разполагах със само шестима състезатели, които трябваше да играят прекалено много минути. През цялото време се надявахме да не се контузи още някой. Този период беше ужасен.

Любомир Минчев: Една ли беше ли, две ли... Може би, последната загуба от Ямбол, защото беше важен мач. 

- А най-сладката победа? 

Йовица Арсич: Тази в Истанбул срещу Бешикташ.

Любомир Минчев: Нямам някоя, която да ми е над другите. 

- Кой елемент от играта на вашия отбор се нуждае от най-сериозно подобрение? 

Йовица Арсич: Организацията на играта. По време на сезона много състезатели си сменяха ролите и заради промените не си изградихме добра организация, което доведе до това, че не изградихме отбор със сериозни амбиции.

Любомир Минчев: За да има подобрение, трябва да има тренировъчен процес, а ние нямаме. Само контузии, само проблеми. Всички фази на играта трябва да се подобрят. 

- Кои са силните и слабите страни на съперника Ви? 

Йовица Арсич: Берое има добър треньор и силен състав. Проблемът е, че както нас не са комплектни и имат контузени състезатели, но иначе са много сериозен отбор и един от фаворитите в шампионата, гледайки сезона от началото му.

Любомир Минчев: Играта на нисък пост, по-широката ротация. И в Балкан имаше проблеми през годината с болни и контузени, но сега накрая всички са здрави. Имат добър спейсинг и са доста подредени. Но пък на моменти изпадат в едни дупки, в които те самите не се познават. 

- Кой от Вашите играчи създава най-много настроение на тренировки? 

Йовица Арсич: Капитанът Димитър Димитров, Божидар Аврамов, Здравко Христов. Всички участват в създаването на настроение и мисля, че нямаме проблеми с това.

Любомир Минчев: Ники Стоянов е най-позитивният. 

Васил Недялков/ Мая Димитрова

Снимка: Sportal.bg

Още от Баскетбол

Виж всички