С поглед към плейофите: Няма смисъл Рилски спортист да унищожи Спартак Плевен😳

Плейофите в Националната баскетболна лига стартират На 21 април (сряда), а в петък, след „зеления“ сблъсък между Балкан и Берое, един срещу друг ще се изправят лидера в редовния сезон Рилски спортист и предпоследния в класирането Спартак Плевен. Първият мач между двата отбора е в Самоков, вторият сблъсък ще се изиграе в зала „Балканстрой“, а евентуален третия двубой отново ще бъде приютен от „Арена Самоков“. Преди мач №1, Sportal.bg отново даде думата на бившия баскетболен национал Бойко Младенов, който направи своята прогноза за предстоящата серия от четвъртфиналите в първенството.

Рилски спортист – Спартак Плевен

Сезонът за Спартак е свършил отдавна. С нетърпение всички в Плевен чакат тези мачове, за да могат след това да си починат от този тежък сезон. Толкова са уморени, толкова тежки мачове изиграха. Това ще са мачовете, в които Рилски спортист ще се опита да се подготви максимално добре за полуфинала и финала на първенството.

Възможно е да се стигне до нещо по-интересно, най-вероятно във втората среща в Плевен, от тази гледна точка, че тимът от Самоков няма нужда да играе 40 минути с най-добрите си баскетболисти. Удо разполага с дълга пейка, може да ползва различни варианти за стартови петици, да дава повече време на баскетболисти, които не са го получили преди това. Но това е преценка на треньора. Не е нужно Спартак Плевен да бъде унищожен. Ясно е, че отборът няма кой знае колко големи амбиции да продължи напред в първенството. Разбира се, играчите на Александър Дяковски ще се опитат да дадат максималното от себе си, но дори да се стигне до някаква по-близка резултатност в началото или в средата на мача, победителят ще бъде Рилски спортист и в двата мача.

Победител в серията: Рилски спортист

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти