Мнението на специалиста: Черноморец е по-мотивиран за победата от Академик Пловдив😱

Черноморец ще мери сили с Академик Пловдив на четвъртфиналите в НБЛ. Бургазлии завършиха на четвърто място в редовния сезон, а Академик позиция по-надолу в таблицата. Първата среща между двата отбора е на 22 април (четвъртък) в зала „Бойчо Брънзов“, вторият мач на 25 април (неделя) ще се изиграе в Пловдив, а евентуален трети сблъсък отново ще срещне двата тима в Бургас. Преди началото на плейофната серия Sportal.bg попита бившия баскетболен национал Бойко Младенов за неговата гледна точка за това надлъгване между съседите в класирането.

Черноморец Академик Пловдив

Това ще бъде най-интересната серия от четвъртфиналните сблъсъци в плейофите. Бих „заложил“ на Черноморец. Беше голяма борба бургазлии да стигнат до четвъртото място в редовния сезон, което определено си заслужиха. Момчетата показаха голямо желание да се борят за по-предно класиране.

Плейофите имат различен заряд от редовния сезон. „Акулите“ са по-мотивирани и повече ще желаят да продължат напред. Това обаче, че пет човека играят по почти 40 минути на мач усложнява ситуацията, но ще успеят да се нагърбят и ще успеят да изкарат серията с енергията, която имат.

Макар и трудно, Черноморец ще спечели тази серия. Играчите трябва да внимават много с нарушенията. Със сигурност ще трябва помощ от пейката. Не знам дали Васко Евтимов пак ще пусне Мишо Капитанов. Много ще се радвам той да направи няколко добри мача и наистина да поведе отбора към победите. Но наистина е трудно. Явно Васил Евтимов няма други варианти за резервни баскетболисти. За съжаление, той няма да може да картотекира себе заради контузиите, които има. Но пък определено емоцията, която дава на отбора си ще му помогне в тази серия.

Фаворит в серията: Черноморец

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички