Блиц: Тити Папазов vs. Тони Дечев

Блиц: Тити Папазов vs. Тони Дечев

Плейофите в Националната Баскетболна Лига започват след броени дни, а отборите вече се заемат с това да изготвят стратегиите спрямо съперниците си на четвъртфиналите. Един от сблъсъците в първия кръг на заключителната фаза от сезона противопоставя тимовете на Левски Лукойл и Ямбол, които завършиха съответно на втора и седма позиция в крайното класиране. Sportal.bg се свърза със старши треньорите в двата лагера - Константин Папазов и Тони Дечев, за да споделят в блиц интервю какви са оценките им за редовния сезон, силните и слабите страни на съперника и още.

Ясни са съперниците в плейофите на НБЛ
Ясни са съперниците в плейофите на НБЛ

- Оценката Ви за сезона от 1 до 10? 

Тити Папазов: Щом не сме първи, значи 7.5-8. 

Тони Дечев: Оценката ми е 6, най-вече заради седмото място в класирането.

- Коя беше най-тежката Ви загуба?

Тити Папазов: Тази в Бургас от Черноморец (75:93).

Тони Дечев: От третото завъртане мачът с Академик (77:102) беше един от двубоите, които много искахме да спечелим, за да имаме шанс да мръднем от седмото място. Това е най-тежката ни загуба, а също така можем да включим естествено и следващия мач с Черноморец. Това бяха поражения, които се отразиха на класирането, иначе загубата от Левски Лукойл последния път (80:87) също беше много болезнена, но да приемем, че там ние бяхме по-слабият отбор, в сравнение с останалите, с които бяхме равностойни.

- А най-сладката победа?

Тити Папазов: Не мога да преценя, всички успехи, които сме спечелили, са били важни. Все пак второто място има своята цена. Може би тази в Ботевград (81:76) - не най сладката, а най-ценната.

Тони Дечев: Общо взето, всички победи бяха важни. Най-приятната беше на четвъртфинала за Купата на България, когато победихме Берое.

- Кой елемент от играта на вашия отбор се нуждае от най-сериозно подобрение?

Тити Папазов: В хода на сезона играта в защита, която за момента смятам, че се подобрява.

Тони Дечев: Със сигурност защитата. В началото на сезона имахме проблеми с отбелязването на точки. Нещата след това се понаместиха, играчите намериха ролята си и и започнахме да вкарваме по над 80 точки средно на мач. Мисля, че с по-добра защита имаш по-голям шанс да побеждаваш. Когато получаваш повече, отколкото вкарваш, няма как да печелиш.

- Кои са силните и слабите страни на съперника Ви?

Тити Папазов: Ямбол е отбор, който показа много добро развитие и трябва да се съобразим максимално. Трябва да им обърнем внимание, независимо че играхме доста убедително против тях на полуфинала в Купата на България. След това много трудно спечелихме мач, който почти бяхме загубили. Силните им страни са в ентусиазма и работата на треньора. Забелязва се видимо израстване. Те нямат какво да губят, което е най-ценното им в този момент, но аз съм убеден, че ние ще подходим максимално отговорно към този мач, защото няма да подценим Ямбол. Това е един от отборите, които със сигурност вървят във възходяща линия и може да се каже, че направиха добър сезон.

Тони Дечев: Категорично мога да кажа, че Левски Лукойл е фаворитът в тази серия, но се надявам моят отбор да излезе пределно концентриран и мобилизиран, за да можем да се противопоставим на добрия отбор на съперника.

- Кой от Вашите играчи създава най-много настроение на тренировки?

Тити Папазов: Може би Чавдар Костов, но като цяло в целия отбор имаме добра атмосфера.

Тони Дечев: Със сигурност Иван Лилов, заедно със Стоян Петков и останалите момчета, разбира се. Двамата опитни играчи обаче със сигурност са хората, които внасят настроение и като цяло доста ни помагат в тренировките и с работата в Ямбол.

Снимки: Sportal.bg

Още от Баскетбол

Виж всички