Селекционерът на Северна Ирландия: Не вярвам българите да идват тук, за да ни дадат лесно мача

Селекционерът на Северна Ирландия: Не вярвам българите да идват тук, за да ни дадат лесно мача

Селекционерът на националния отбор на Северна Ирландия Йън Бараклъф не спира да повтаря, че утрешната среща с България е в графа "задължителна победа". Домакините отбелязват, че България има една победа от последните си 10 мача - 3:0 над Гибралтар в контрола, а и също така са насърчени от приличното си второ полувреме при 0:2 от Италия в Парма. 

"Българите ще дойдат тук след две поредни поражения, така че едва ли ще искат да се предават. В мача с Швейцария пуснаха ранни три гола и после тръгнаха да догонват, което си беше трудна задача така или иначе. Затова не вярвам, че идват тук, за да ни дадат лесно мача. 

"Очаквам българите да се защитават и да се опитват да ни ударят на контраатака. Също така очаквам да опитват да играят с по-дълги топки, както направиха срещу Италия, показва знания за нашите селекционерът на Северна Ирландия. Той добави, че няма контузени и болни в отбора, като единственото изключение е нападателят на Хартс Лиъм Бойс, който е останал в Шотландия, тъй като очаква да му се роди второ дете. И тъй като вкарването на голове напоследък е голям проблем за Северна Ирландия, явно липсата на Бойс е важна, но Йън Бараклъф обясни, че другите му играчи в атаката си имат свои предимства. 

"Мисля, че с останалите шестима нападатели, които имаме - и Найъл Макгин в това число, можем да намерим начина, да повалим в мача българите", завърши Бараклъф.

Още от Национални отбори

Виж всички