Венци: Защо се разчита на вратаря, Сисиньо, Шивача и защитника, дето се обръща като тролея тройката?

Президентът на Славия Венцелсав Стефанов изрази учудването си, че някои хора са в националния отбор. Конкретно той не е доволен от представянето на Пламен Илиев, Сисиньо, Момчил Цветанов и един от централните защитници. Той говори и за предстоящия конгрес на БФС. 

Венци Стефанов с остър коментар по адрес на Бербатов и Порточанов
Венци Стефанов с остър коментар по адрес на Бербатов и Порточанов

"Очаквах, че Ясен по-смело ще пристъпи. Не знам защо разчита на вратаря, Сисиньо и Шивача и централния защитник. Единият се обръща по-бавно от тролея тройката - за национален защитник ми се струва, че има по-кадърни момчета и при младите. Какъв Сисиньо какви пет лева? За мен между Ради Кирилов и Шивача разликата е като между Лом и Лондон", каза Стефанов.

"Радетел съм да има повече български играчи на терена. Знаем отборите, които разчитат на чуждестранните играчи, те са два. Разград не е люпилня на футболисти, не е била, няма и да бъде".

"Аз имам собствено мнение, което няма да кажа тук. От досега предложените кандидати за президент на Изпълкома нито един не е достоен и не ми харесва. Нито Порточанов, нито Бербатов, нито шефът на Марица. Президентът на БФС трябва оттук нататък да има сериозни познания по темата футбол, защото неговата основна задача ще бъде работата са националните отбори, контакти с европейската централа и създаване на атмосфера, която да е подходяща.

6 Пресконференция на Венци Стефанов

Телевизията казва аз искам сега, отборите казват малко ни е времето за почивка. Сега 20 дена нищо не се прави и след това за 6 дена 3 мача. Това значи контузии, наказания, изобщо трябва занапред тези хора, които ще правят вътрешното първенство заедно с телевизията да имат разбирателство. Трябва хора, които са наясно с футбола, не такива, които са се къпали в Англия или са лапали от Нефтохима. Трябват хора, които могат да казват “не”.

Ако бъде конгрес, да бъде с пълен мандат. Ако ще се правят два конгреса, това е безмислено хвърляне на пари. Трябва да се изисква строга финансова дисциплина. Аз ще искам да мога да виждам, да гледам как се харчат парите, които трябва да отидат за аматьорите и децата. Най-много се говори за това и най-малко се прави”.

Извънреден конгрес - защо? Натискът на това лице Христо Порточанов с тези 70 фалшиви клуба. Никой няма интерес в момента да се провежда конгрес по време на пандемията. Ако се провежда конгрес, той трябва да е редовен. Който ще да е президент. Всичко е илюзия, химера и харчене на средства. Да се съберат клубовете 50%+1 и да е редовен конгрес - подал, неподал оставка, няма значение", каза още Стефанов.

"Уволнението на Акрапович бе предизвестена смърт. Той си беше намерил мястото. В Локомотив каквото поискаше, това ставаше, в ЦСКА не е така", коментира катаклизмите на "Армията" Венци.

Снимки: Борислав Трошев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти