Гледай на живо

Евро 2020: Шотландия - Чехия 0:0

Мицански: От години всичко е сбъркано във футбола ни

Бившият национал на България Илиян Мицански не е оптимист за развитието на футбола у нас. Нападателят е на мнение, че са нужни промени, за да стигнем до успехи на международно ниво, а от години всичко в родния футбол е объркано.

България се раздаде, но този път Италия си тръгна щастлива от София
България се раздаде, но този път Италия си тръгна щастлива от София

"Отборът на Италия спечели без дори да се напряга, изчака моментите си и спокойно си тръгна с трите точки. В края на мача можеше да се стигне и до разгром, но имахме късмет. Не ми хареса примиренческото поведение на нашия тим по време на мача, а и след това. Останах с впечатлението, че всички са доволни от играта и се акцентира върху дузпата. Даже започвам да се чудя дали само аз видях, че 90 минути не стигнахме до вратата на съперника", заяви Мицански пред "Гонг".

"От години всичко е объркано и това най-ясно се вижда на мачовете на националния отбор. Заблуждаваме се, че играем нещо, а истината е, че футболът ни е ретро. Ще посоча само центриранията от центъра в мача с Италия и мисля, че е достатъчно. Преди няколко седмици се видях с Ясен Петров, поговорихме си и усетих желанието и амбицията му да промени ситуацията. Футболът ни има нужда от такива позитивни хора като него и дано успее пак да отлепи ютията, както го направи Любослав Пенев преди време".

Още от БГ Футбол

Виж всички