Георги Величков спечели първия Shoot Out за годината

Георги Величков спечели първия Shoot Out за годината

Георги Величков спечели титлата на първия Shoot Out за 2020 година, който се състоя този уикенд в спортен клуб „Академицата“ – Дианабад. В повторение от финала на Републиканското първенство Георги надделя над Виктор Илиев в последния мач. Самият турнир се проведе под вещото ръководство на световните снукър съдии Десислава Божилова и Пролетина Величкова. Двете реферки ръководеха всички мачове от този интересен формат.

Както е известно в този турнир може да участва всеки, който има желание, като един мач продължава 10 минути. Съответно един мач се състои само от един фрейм. В първите 5 минути от този фрейм всеки разполага с по 15 секунди за удар, а в оставащите 5 минути времето намалява на 10 секунди за удар. По този начин бързата игра се толерира и всеки трябва да бъде максимално експресивен в играта си.

В полуфиналите Георги Величков надделя над Станимир Русланов, който е един от най-дoбрите играчи  по билярд в България. В този мач Величков реализира и най-големия брейк в турнира със серия от 64 точки и получи наградата от “Taste Farm”.

От другата страна Виктор Илиев се справи в много напрегнат мач срещу Велиан Димитров. Някои от най-добрите играчи по билярд и снукър взеха участие в този атрактивен формат. Доста любители на тези спортове също се включиха като имаше немалко изненади в двубоите помежду им. Десислава Божилова също участва в турнира и показа много добри познания с щеката на масата, достигайки до 1/8 финалите в турнира. 

Още от Снукър

Виж всички