Welsh Open се завръща на любимо за играчите място

Welsh Open се завръща на любимо за играчите място

Изненадваща промяна в локацията на Откритото първенство на Уелс обявиха от World Snooker в условия на пандемия. Досегашните ранкинг турнири през 2020 и 2021 година (без Световното първенство) се провеждаха в залата в Милтън Кийнс, но сега Welsh Open ще се завърне в предишния си дом - “Селтик Манър” в Нюпорт. 

Откритото първенство на Уелс напусна Нюпорт в посока Кардиф през 2015 година и много играчи почувстваха, че надпреварата е загубила истинския си дом. Турнирът за първи път се проведе в Нюпорт през 1992-ра, после между 1999-а и 2004-а се организираше в Кардиф, а от 2015-а пак се състоеше в уелската столица. 

Сега между 15 и 21 февруари отново “Селтик Манър” ще приеме 128 от най-добрите снукър играчи, макар и пред празни трибуни. Комплексът “Селтик Манър” вече успешно проведе без публика турнири по голф през август 2020-а. 

Welsh Open е част от сериите “Домашните нации”, както и от “Европейските серии”, където състезателят с най-добър резултат от всички шест събития ще получи бонус от 150 000 паунда.

Още от Снукър

Виж всички