Кога да очакваме отново Рони О'Съливан или Стивън Хендри в България?

Кога да очакваме отново Рони О'Съливан или Стивън Хендри в България?
Кога да очакваме отново Рони О'Съливан или Стивън Хендри в България, както и другите големи звезди на световния снукър? Този въпрос вълнува всички фенове на джентълменския спорт на Балканския полуостров, а президентът на родната федерация Олег Велинов в предаването "Гостът на Sportal.bg" се постара да даде възможно най-изчерпателен отговор.
"Зависи от обстановката. Ако ги поканим като приятели да караме ски, може да е много скоро, но ако ще правим нещо с икономическа стойност, е по-сложно. Зависи от развитието на тази пандемия - политическа, здравна... Иначе те с удоволствие ще дойдат.

Рони ми каза, че е готов, когато ние сме готови. Той е сред най-качествените хора в снукъра и винаги е бил много точен с мен, винаги си е държал на думата. Харесва България и се отнася с уважение към страната, както и към нас като организатори. Стивън Хендри също е обещал да дойде, но звезди от такава величина си изискват хонорари, независимо че сме приятели. 

Което е нормално, но за да можем поне да си покрием разходите, трябва да напълним зала. И не е достатъчно да са през един ред местата или нещо такова. Снукърът е компактен спорт и не може да вкараш 1000 души в зала за 5000, защото преживяването няма да е стойностно нито за зрителите, нито за играчите. А всеки очаква като си купи билет да получи качествена продукция", обясни Велинов в студиото на Sportal.bg и си пожела до края на 2021 година да може да организира ново шоу с участието на някои от най-големите звезди в снукъра.
7 "Гостът на Sportal.bg" с президента на БФ снукър Олег Велинов и съдийката Десислава Божилова
Заедно с него в предаването участва и единствената българска съдийка в елита на джентълменския спорт - Десислава Божилова, която отговори на интересни зрителски въпроси и разясни някои тънкости от правилника, както и даде примери за сложната работа на реферите.

Още от Снукър

Виж всички