Тръмп надви Селби и стигна "групата на победителите" в Шампионатната лига по снукър

Тръмп надви Селби и стигна "групата на победителите" в Шампионатната лига по снукър
Световният номер 1 Джъд Тръмп победи с 3:0 Марк Селби във финала на група 4 в Шампионатната лига по снукър и се класира за "групата на победителите" през месец април. 

Асото в колодата направи сенчъри брейк от 102 точки в решителния трети фрейм и увеличи бройката си на стотици на 778, което го извиси над легендата Стивън Хендри (775) на трето място във вечната класация по този показател. Първи е Рони О'Съливан с 1072, а втори е Джон Хигинс с 810.

Преди това на полуфиналите Тръмп бе направил обрат от 0:2 до 3:2 срещу Кайрън Уилсън с пълно разчистване на стойност 131 в петата партия. Селби също изоставаше с 0:1 и 1:2 от Марк Уилямс в своя полуфинал.

"Хората се опитват да омаловажат бройката на сенчъри брейковете ми, защото казват, че в днешно време има повече турнири. Но аз имам по-добър процент на сенчърита според изиграни фреймове и никой не прави повече големи серии от мен", коментира Тръмп.

Асото се присъединява към Жоу Юелон, Греъм Дот и Джон Хигинс в "групата на победителите", която започва на 1 април и има още три места за попълване. Селби ще играе в следващата група 5, заедно с Бари Хоукинс, Кайрън Уилсън, Марк Уилямс, Джо Пери, Алистър Картър и Рони О'Съливан.

Още от Снукър

Виж всички