Джошуа едва не нокаутирал Тайсън Фюри преди 10 години

Джошуа едва не нокаутирал Тайсън Фюри преди 10 години

Антъни Джошуа е бил на косъм от това да нокаутира Тайсън Фюри преди 10 години. Двамата се срещнали на спаринг, като за случката разказва именно Краля на циганите. В интервю пред Би Би Си от 2010-а той споделя преживяното. Тогава 20-годишният Джошуа е все още аматьор и се готви за олимпиадата, а Тайсън (22 г.) вече има 10 мача при професионалистите зад гърба си.

“Преди малко бях в клуба на Финчли и правих спаринг с шампиона на АВА Антъни Джошуа. Мислех, че ще го караме кротко, защото той е аматьор и вероятно ще се откаже да правим спаринг, ако му се нахвърля. Но той едва не ме нокаутира. Вкара ми комбинация и завърши с десен ъперкът право в брадата. Ако имах слаба брадичка като Дейвид Прайс, щях да съм в нокаут за месец напред. Той е много, много добър и е много млад. Следето го, той е много перспективен боксьор. Аз се оценявам като един от най-добрите в тежка категория в света, а той ми нанесе сериозен побой за три рунда. Няма да го открека, помислих си: “Един аматьор ме убива”. Забавих го с няколко добри удара в тялото. Но нека все пак не си правим заключения, защото спарингът не е като истинския бой., споделя Фюри тогава.

Интересното е, че сега Тайсън определя Джошуа като смешник и културист, когото ще нокаутира за три рунда. Но това интервю е добро напомняне, че всъщност двамата знаят точно на какво е способен другия. Очаква се Джошуа и Фюри  да се срещнат през пролетта на следващата година за обединение на всички пояси.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти