Бомба в пазара на пилотите във Формула Е

Бомба в пазара на пилотите във Формула Е

Сам Бърд хвърли бомбата в пилотския пазара за сезон 2021 във Формула Е, след като британецът обяви, че ще напусне отбора на Virgin Racing и ще премине в този на Jaguar. Бърд ще замени своя сънародник Джеймс Каладо и ще си партнира с новозеландеца Мич Евънс.

Бърд е един от малкото пилоти стартирали във всички 63 състезания в историята на Формула Е, всички за Virgin Racing, и до момента е единствения записал минимум по една победа през всеки сезон.

“Наблюдавах развитието и прогреса на Jaguar от както влязоха във Формула Е през 2016 година. Много съм горд, че ще се присъединя към тази традиционна британска марка, която има толкова успешно състезателно ДНК. Горд съм, че ще се присъединя към невероятния списък от пилот, състезавали се за марката. Жаден съм за успехи и вярвам, че заедно с Мич ще постигнем големи успехи, както за отбора, така и индивидуални. Искам да благодаря на Virgin Racing за всичко, което постигнахме през годините и да им пожелая всичко най-добро“, коментира Бърд.

В класирането при пилотите преди последните шест старта от сезона във Формула Е, Сам Бърд заема десетото място с актив от 29 точки, докато неговият бъдещ съотборник е втори с 56. Лидер с 67 е Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah).

Шестият сезон във Формула Е ще завърши с шест старта в рамките на девет дни в Берлин между 5 и 13 август. За целта ще се използват три различни конфигурации на трасето в немската столица.

Седмият сезон във Формула Е, който ще е и първи със статут на Световен шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА), ще стартира на 16 януари в Сантяго, Чили.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти