Гледай на живо

Контролна среща: Локомотив (Пловдив) - Марица 0:0

Резервният пилот на Ред Бул във Формула 1 ще участва във Формула Е в Берлин

Резервният пилот на Ред Бул във Формула 1 ще участва във Формула Е в Берлин

Бразилецът Серджио Сете Камара, който е резервен пилот на отборите на Ред Бул и Алфа Таури във Формула 1, ще направи своя дебют във Формула Е. Бразилецът ще заеме мястото на бившия пилот на Торо Росо, Бреднън Хартли, който се раздели с Dragon Racing през миналата седмица.

Сете Камара ще вземе участие и в шестте старта в Берлин, въпреки ангажиментите си към Ред Бул. Възможността на бразилеца да се състезава във вторите два старта в немската столица бе поставена под въпрос, тъй като те съвпадат с втория старт от Формула 1 на „Силвърстоун“ и не бе ясно дали „Биковете“ ще са склонни да освободят своя резервен състезател от неговите задължения към отбора през уикенда.

В отбора на Dragon Racing, бившият пилот от Формула 2 ще си партнира с швейцареца Нико Мюлер, който към момента заема 22-то място във временното класиране без нито една спечелена точка след първите пет старта за сезона.

Стартовете в Берлин, с които ще се сложи край на шестия сезон в историята на Формула Е ще се проведат на 5, 6, 8, 9, 12 и 13 август. Всяка една от трите двойки надпревари ще използва различна конфигурация на трасето, което е разположено на бившето летище в немската столица „Темпелхоф“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти