Иван "Rock1nG" Стратиев пред Sportal: Геймингът се развива в правилна посока! Искам трофей с BLUEJAYS

Иван "Rock1nG" Стратиев пред Sportal: Геймингът се развива в правилна посока! Искам трофей с BLUEJAYS

Иван "Rock1nG" Стратиев е поредното голямо име в българския Counter-Strike, което говори пред Sportal.bg. Вчера опитният геймър подписа договор с BLUEJAYS. Той разкри целите пред тима, като не пропусна да направи анализ на всичко най-интересно около родната гейминг сцена.

- Здравей, вчера подписа договор с BLUEJAYS. Как се стигна до трансфера ти и доволен ли си от него?

- Здравейте! Много съм щастлив, че толкова скоро си намерих нов отбор. Просто познавах момчетата от тима и веднага, щом blocker и Patrick напуснаха тима в посокa FATE Esports, започнаха разговори с numb и dream3r. Така се стигна и до трансфера ми.

- Отборът е изграден изцяло от българи. Разкажи ни малко повече за организацията и за целите, които са поставени пред вас?

- Организацията е немско/датска. Много съм доволен от отношението на мениджърите. За сега целта ни е максимално много официални мачове и с тях да се изкачваме в световната ранглиста. Целта ни е трофей.

- За последно бе част oт тима на SKADE, но се стигна до изненадваща раздяла. Каква бе причината ти да си тръгнеш от тима?

- Причината бяха слабите резултати и атмосферата в отбора, която я нямаше. Просто трябваше да се направи промяна за доброто на всички.

- В последните седмици имаше много проблеми, много скандали в българския Counter-Strike. Какво е твоето мнение по тази тема?

- Aз съм човек, който винаги гледа само и единствено собствения си отбор и собствените си проблеми. Излишните драми се въртят около няколко човека.

-  Имаш над 13 000 часа в играта. Кога точно разбра, че искаш и имаш таланта да станеш професионален геймър?

- Всичко се случи съвсем случайно. Беше ми просто хоби и бях повикан за турнир в София, организиран от Bpro Gaming. Тогава не спечелих турнира, но спечелих интереса на организацията. След това всичко е история.

- Кои са най-важните качества, които трябва да притежаваш, за да си на високо ниво в CS:GO?

- Психиката, работна етика, разбирателство и характер. Това са най-важните качества, които са нужни, за да станеш професионален играч.

- Koй е най-добрият български играч?

- Tук няма спор! Цветелин "CeRq" Димитров е №1. Той притежава най-добрата механика в играта. Това прави голямата разлика.
Българската емблема в гейминга ексклузивно пред Sportal.bg: Виждам се в Топ 5 в света!
Българската емблема в гейминга ексклузивно пред Sportal.bg: Виждам се в Топ 5 в света!

- Имаш много мачове зад гърба си, срещу кого ти е било най-трудно да играеш?

- Труден въпрос е това. Отборът, който мога да отлича, е Heroic, а играч Aсгер "Farlig" Йенсен, който сега се представя много силно в GODSENT.

- Какво трябва да се случи, за да продължаваме да се развиваме в електронните спортове?

- Трябва много упоритост, желание и хъс, за да бъдем №1 сред играчите. Бъдеще има пред електронните спортове в България. Понякога липсва желание, но съм категоричен, че сме на правилния път.

- Какво ще пожелаеш на всички фенове на електронните спортове в България?

- Пожелавам много емоции и хубави моменти с всички родни играчи, които се раздават за успехите в Esports за България.

Още от eSports

Виж всички