Поредното голямо име в Counter-Strike със силни думи пред Sportal.bg: В България има огромни таланти

Поредното голямо име в Counter-Strike със силни думи пред Sportal.bg: В България има огромни таланти

Един от най-опитните български играчи в Counter-Strike Николай "niki1" Панталеев даде специално интервю за Sportal.bg. Геймърът говори за промените във Fate Esports, след които отборът записа страхотни резултати в последните дни. Успехите над силни организации накара много от специалистите да обърнат сериозно внимание на тима.

- Здравей, ти си част от Fate Esports. Разкажи ни нещо за организацията, както и за отбора, в който сте само български играчи?
- Здравейте, Fate e организация от Йордания, с която работим успешно до този момент. Мога да кажа само хубави неща относно работата с тях, както и отношението им към отбора. Надявам се обаче скоро да има българска организация, защото повечето родни играчи се състезават за чуждестранни клубове. Лично аз съм част от този проект вече 6 месеца. Тук срещнах талантливи и мотивирани играчи. Мисля, че се разбираме добре.

- Случиха се няколко промени в тима, лидерът ви Веселин "doublemagic" Ангелов не игра в последните мачове. Каква беше причината?
- Преди няколко дни се наложи да има промяна в отбора и взехме трудно решение за всички, защото когато работим толкова дълго време в екип, всяко такова действие е болезнено и за двете страни. Причината основно бе в отношенията между хората, а това е отборна игра и трябва да има отборен дух и желание. Истината е, че това бе колективно решение, което бе трудно за всички.

- Вече ти си капитан на този отбор. Какво успя да  промениш за толкова кратко време?
- Не съм водил отбор от доста време, повече от година. Естествено е, че това ми е в кръвта и ще дам всичко от себе си, за да предам това, което знам на играчите и да изведа отбора напред. Трудно е да се говори за промяна за само три дни, но направихме добър старт с победи в големия BLAST турнир и на ESEA срещу класни отбори.

- Какви са целите пред теб и отбора?
- Първата ми цел е да се задържим като екип и отбор, защото както в спорта, така и в електронните спортове идва момент, в който се сблъскваме с трудности. Другото вече си зависи от нас. Ще дадем всичко от себе си в мачовете, за да стигнем максимално далеч във всички турнир.

- Кой е най-хубавият ти спомен до този момент в кариерата?
- Най-хубавото ми усещане бе, когато се класирахме за Мinor в Букурещ с отбора на Windigo. Беше най-близката стъпка до голямата сцена и беше невероятно преживяване.

- Бил си в много отбори, играл си с много сериозни състезатели, но кой е най-добрият геймър, с когото си работил?
- Най-добрият играч е Цветелин "CeRq" Димитров. Той много бързо се учеше и от далеч си личеше, че това момче има голямо бъдеще. Наистина ми липсва ingame, защото той е момче, което правеше и невъзможното - възможно. Момче, което и без да си говорим, се разбирахме много. Пожелавам му успехи и само нагоре. Искам да го видя №1, защото го заслужава. Трябва да добавя, че в България има огромни таланти и добри играчи. 
- Нека обърнем внимание и на една много важна тема. Какво трябва да се случи, за да сме сред големите държави в електронните спортове?
- Най-важното нещо е работата и особено правилния начин на работа, а след това е времето, защото, за да получиш нещо стабилно, трябва да отделиш време. На трето място е вярата и надеждата. Отборът трябва да вярва, че ще се получи, че ще стане. Трябва всеки да преследва целите си. Трябва всеки от отбора да е роден победител.

- Eдин последен въпрос, какво ще пожелаеш на всички фенове на гейминга в България?
- Пожeлавам им да следват целите и мечтите си. Ако имат желание и го искат, да се опитат да станат професионални играчи. Много българи успяха да пробият сред големите в гейминга. Може следващото голямо име да си точно ти!

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти