Стоичков: Рикелме не успя заради глупака Ван Гаал

Стоичков: Рикелме не успя заради глупака Ван Гаал

Легендата на българския футбол Христо Стоичков ожесточено критикува бившия треньор на Барселона Луис ван Гаал. Според Камата, който не за първи път атакува нидерландския специалист, Хуан Роман Рикелме не е постигнал успех в каталунския клуб именно заради Ван Гаал.

Най-добрите фрази на Стоичков
"Защо Рикелме не успя с Барса? Защото като треньор той имаше такъв глупак като Ван Гаал. Не е ли очевидно?", каза носителят на "Златната топка" за 1994 година пред Radio Impacto de Cordoba. "Той направи добри неща, които трябва да бъдат признати, но мнозина пострадаха във футбола заради глупавите му действия. Примирих се с него. Той влезе в съблекалнята и каза, че има много кройфизъм. И, разбира се, си помислих: "Къде е Йохан и къде си ти"? Имаше голяма разлика.


Рикелме не успя заради начина, по който Ван Гаал го използва на терена. Но дори и в този случай той наистина се хареса в първата си година в Барселона. Наслаждавах се на неговите голове, асистенции, но когато някой иска да направи от ябълката грозде, това е невъзможно", заяви Христо Стоичков.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички