Стоичков: Бих си разменил “Златната обувка” от САЩ’94, за да видя Меси световен шампион

Стоичков: Бих си разменил “Златната обувка” от САЩ’94, за да видя Меси световен шампион

Българската легенда на Барселона Христо Стоичков заяви, че на драго сърце би разменил своята “Златна обувка” от Мондиал 1994, за да види приятеля си Лионел Меси като световен шампион с Аржентина. Той също така е убеден, че Луис Суарес ще е перфектен учител за Лаутаро Мартинес, ако нападателят на Интер премине на “Камп Ноу”.

“За да видя щастлив един приятел, какъвто е Лео, и за да престане да страда заради това, че не е печелил световно първенство, бих разменил моята “Златна обувка” от САЩ’94 за възможността да видя Меси като световен шампион. Винаги когато губи Аржентина, вината е на Меси, но никога не се говори за тези, които са около него и се провалят. Меси е мит. Всичко, което Лионел прави в Барселона, няма да бъде повторено. Не вярвам, че ще съществува друг играч като него. Познавам го от много малък, затова го казвам и го потвърждавам. Откакто го познавам от 12-13-годишен досега, винаги ме изненадва заради футболните и човешките си качества. За мен най-важна е човешката природа на Меси: когато той е със семейството, синовете и приятелите си. Винаги е на разположение на хората, които се нуждаят най-много.

Много е лесно да триумфираш в Барселона. Трябва да имаш характер и отговорност. Лаутаро Мартинес ще има късмета да разполага с двама души в атака, които ще са много важни за спортната му кариера (Меси и Суарес - б.р.). Ще има късмета Луис Суарес да му покаже много повече, отколкото знае. За мен Суарес е и ще си остане най-добрата “девятка” в историята на Барселона заради головете и трофеите. Той е пример за Мартинес, за да види как трябва да се движи и да отиграе дадена ситуация.
Стоичков: Никой не може да се сравнява с Меси, дори Марадона
Стоичков: Никой не може да се сравнява с Меси, дори Марадона
Виж колко много от попаденията, които бележи Меси, са благодарение на определено движение на Суарес, който дава свобода на Лео да действа. Това е работа в колектив. Ще му покаже да се движи. Той е един много способен нападател, който не спира да се движи. Разполага с огромна мощ. Има умението да вкарва лесни голове. Притежава отборна игра, което е важно. Когато правиш тези движения и имаш Меси, който може да ти асистира, ясно е, че просто трябва да се разпишеш. Барселона е огромен клуб, лесно е да играеш там, но футболистът трябва да играе за отбора”, коментира Стоичков пред Radio Villa Trinidad.

Още от Футбол свят

Виж всички