Лекарят на хърватските тенисисти: Чух се с Григор, но нямаше симптоми

Лекарят на хърватските тенисисти: Чух се с Григор, но нямаше симптоми

Дни след разразилия се COVID-19 скандал на турнира в хърватския град Задар, проговори лекарят на местната тенис асоциация - Игро Борич. Той призна, че е разговарял по телефона с Григор Димитров след оплакванията на звездата, които се появиха три дни преди да стане ясно, че е заразен с коронавирус.

"Говорих с него в четвъртък по телефона във връзка с болки, които усеща в лакътя. Не ми е казал нищо друго. Нямам информация, че не се е чувствал добре и дали е имал някакви симптоми на коронавирус", коментира докторът, което подкрепя тезата, че Гришо е пипнал заразата или на турнира в Белград, или при посещението си в Хасково дни по-късно, тъй като има период, в който болният не чувства симптоми.

"Смятам, че организаторите на тенис турнирите в Белград и Задар допуснаха една единствена грешка. На трибуните имаше твърде много хора, които не спазваха дистанция и нямаше дезинфектанти", допълни докторът.

В западната ни съседка усилено се опитаха да изкарат Григор основен виновник за разпространението на COVID-19 на турнирите в Белград и Задар, като някои, сред които и бащата на Новак - Сърджан Джокович, заявиха, че българинът бил болен още при пристигането си от САЩ  и е донесъл вируса в Сърбия и Хърватия.

standartnews.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти