В Сплит се появиха зловещи графити, адресирани до световния №1

В Сплит се появиха зловещи графити, адресирани до световния №1

Зловещи графити срещу Новак Джокович с появиха в Сплит, след като организираната от него благотворителна верига “Адрия Тур” се превърна в огнище на разпространение на коронавирус. Световният №1 събра част от колегите си в елита с най-добри намерения, но всичко се обърка, след като четирима тенисисти, сред които Григор Димитров и самият Джокович, треньори, съпруги на играчи и дори 5-годишно дете се заразиха с опасния вирус.

Така в четвъртък сутринта центърът на Сплит усъмна, изрисуван с изключително грозни графити.

“Пожелаваме ти да умреш от него (б.р. коронавируса), поздрави от Сплит, нека Бог да ни помогне” и “Джоковир, умри”, беше изписано със син спрей на една от фасадите на улица “Синска” в града.
С пристигането на “Адриа Тур” в Задар, Джокович беше представен пред хърватската общественост като човек, който се интересува от Хърватия и който иска да помогне на туризма там в тези трудни времена. В момента обаче първата ракета на мъжкия тенис е обект на атаки от цял свят. Заради организацията на веригата “Адриа Тур” в Белград и Задар и занижените мерки за безопастност на участниците и зрителите, Новак е критикуван от медиите, колегите си, обществениците, феновете и анализаторите. Малцина са тези, които се изказаха в негова подкрепа.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти