Гледай на живо

Левски с последна тренировка преди началото на новия сезон

Суперлигата стартира на 16 октомври с предварителни турнири! Добрич - домакин на Пирин, Арда и Берое

Суперлигата стартира на 16 октомври с предварителни турнири! Добрич - домакин на Пирин, Арда и Берое
Клубовете решиха: Суперлигата с 8 + 8 отбора
Клубовете решиха: Суперлигата с 8 + 8 отбора

Две групи по 8 отбора ще бъдат сформирани в новия сезон на Супелригата, след като вчера клубовете се разбраха на среща в София. Представител на ВК Добруджа 07 бе техническият директор Пламен Великов. За да бъдат разпределени отборите в две  осмици - те ще изиграят четири предварителни турнира, като домакини в тях ще са първите четири отбора от класирането през този сезон - Нефтохимик, Хебър, Добруджа 07 и Монтана.


Предварителната група на  Добруджа 07 включва още отборите на Пирин(Разлог), Арда (Кърджали) и Берое (Ст.Загора). Датата за провеждане на турнира е 16-17-18 октомври. 

Класираните на първо място в предварителните турнири влизат директно в първата осмица на Суперлигата. Класираните на 2-ро и 3-то място играят помежду си в серия до две победи, като се зачита и резултата помежду им от предварителния турнир. Домакин на първата допълнителна среща е загубилият отбор.
Отборите от двете осмици играят по системата "всеки срещу всеки". След изиграването на тези мачове, класираните на 7-8 място от първата осмица срещат 1-я и 2-я от втората осмица по системата 7-2, 8-1. Играе се до 2 победи от 3 мача. Победителите от тези две двойки, плюс първите 6 отбора от първата осмица играят 1/4 финален плейоф по досегашната схема.

15-ят  и 16-ят отпадат, а класираните на 13 и 14 място играят с 3-я и 4-я от Висшата лига за допълване на Суперлигата.

Първенството трябва да приключи до 15 април.


Мачът за Суперкупата ще се изиграе седмица преди началото на първенството, а срещите за Купа България са предвидени на 7-17 януари или 23-30 януари.

СНИМКА: dobrudjabg.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти