ВК Хебър: Заради атрактивността и справедливостта ще подкрепим създаване на две осмици

ВК Хебър: Заради атрактивността и справедливостта ще подкрепим създаване на две осмици

Повторна среща на представители на волейболните клубове у нас, която ще се проведе днес, ще оформи ново предложение за формата на Суперлигата при мъжете, което да бъде внесено за утвърждаване от УС на БФВолейбол. На първата сбирка с 6:5 гласа бе взето решение за две осмици в елита, но отсъстваше представител на ВК Дунав (Русе). След това шест от клубовете поискаха нова дискусия, като този път на срещата са поканени и четирите клуба, подали заявка за участие в Суперлигата от Висшата лига, които обаче ще бъдат без право на глас.

ВК Хебър (Пазарджик) бе един от клубовете, които поддържаха мнение за запазване на формат от 12 отбора. Потърсихме президента на клуба Александър Иванов преди срещата, който заяви, че има промяна в позициите на клуба и ВК Хебър застава зад идеята за две осмици от новия сезон. Ето още какво каза Александър Иванов за BGvolleyball.com преди предстоящото обсъждане на формата:

Суперлигата остава от 12 тима през новия сезон
Суперлигата остава от 12 тима през новия сезон

- Г-н Иванов бяхте за запазване на 12 клуба в Суперлигата, защо променихте визията си за формата и вече сте за две осмици?

- Като клуб винаги сме се старали да бъдем иновативни, да бъдем модерни и да предлагаме интересен продукт на нашите фенове. Първоначалните ни намерения за запазване на 12 отбора в Суперлигата и последващо намаление на 10 отбори също бе аргументирано със западните тенденции.  След задълбочени разговори, кореспонденции и дискусии в последните седмици си даваме сметка, че вълната за промяна във волейбола трябва да бъде подкрепяна, а въвеждането на нов формат ще бъде добра възможност да предложим по-добър цялостен продукт. Хебър винаги се е радвал на сериозната подкрепа на своите фенове, затова считаме, че разширяване на формата и създаване на повече конкуренция ще даде възможност на повече хора да станат свидетели на най-успешния колективен спорт в България.
Поредна ключова среща на НВЛ и голям интерес към Висша лига-мъже
Поредна ключова среща на НВЛ и голям интерес към Висша лига-мъже

- Заявихте, че сте ощетени от предварителното прекратяване на първенството, но въпреки това сега поддържате новата идея?

- Въпреки, че като клуб наистина бяхме ощетени с прекратяването на първенството, считаме че справеливостта е на страната на отборите от дъното на Суперлигата и върха на Висшата лига, защото първенството така и не завърши.
Христо Апостолов стана оперативен директор на Национална волейболна лига
Христо Апостолов стана оперативен директор на Национална волейболна лига

- Смятате ли, че този формат от две осмици ще повлияе положително на българския волейбол?

- Надявам се, защото голяма част от волейболните хора застават за него. Много от клубовете имат нужда от раздвижване, както и самата федерация, така че се надявам това да донесе искания резултат.

Още от Волейбол

Виж всички