Клубовете решиха: Суперлигата с 8 + 8 отбора

Клубовете решиха: Суперлигата с 8 + 8 отбора
Христо Апостолов стана оперативен директор на Национална волейболна лига
Христо Апостолов стана оперативен директор на Национална волейболна лига

Представители на клубовете от волейболната Суперлига за мъже проведоха работна среща с ръководството на НВЛ начело с председателя Атанас Гаров и президента на БФВ Любомир Ганев. Клубовете дискутираха, гласуваха и решиха форматът на Суперлигата да бъде от две осмици по 8 отбора, стартирайки от сезон 2020/2021.

На срещата присъстваха представители на всички участници от сезон 2019/2020 - Нефтохимик 2010 (Бургас), Хебър (Пазарджик), Монтана, Добруджа 07 (Добрич), Марек Юнион Ивкони (Дупница), Пирин (Разлог), Левски, ЦСКА, Дунав (Русе), Черно море (Варна), Арда (Кърджали) и Славия. Като гости бяха поканени добилите право по спортни постижения във Висшата лига и изявили желание за участие в Суперлигата Берое 2016 (Стара Загора),  ПСК Локомотив (Пловдив), Ботев (Луковит) и Тетевен Волей.

Гласуването за формата на първенството премина на два етапа. Във вота какъв да е форматът на Суперлигата от сезон 2020/2021 предложението за две осмици получи 7 гласа, а предложението за запазване на формата с 12 отбора получи 5 гласа. При принципното гласуване за бъдеща смяна на формата на Суперлигата на две осмици за общо поне четири години 8 гласуваха "за", 3 - "против" и 1 - "въздържал се".

18 Пресконференция на НВЛ и новия председател Атанас Гаров
"Изключително съм радостен от начина, по който се проведе дискусията. Благодаря на клубовете. Имаше дебат, който продължи почти 4 часа, което означава ангажираност към темата. Крайното решение е такова, каквото е. Оттук нататък нашата работа като ръководство на Национална волейболна лига е да направим най-доброто спрямо решението на клубовете. Очаквам това решение да ни отвори много нови възможности заразговори с потенциални спонсори и рекламодатели", заяви председателят на НВЛ Атанас Гаров.
Атанас Гаров: 50% от всички приходи на НВЛ ще се разпределят по клубовете (видео)
Атанас Гаров: 50% от всички приходи на НВЛ ще се разпределят по клубовете (видео)
Национална волейболна лига ще обяви подробности за структурата на формата, както и допълнителни детайлите, свързани с начина на провеждане на шампионата.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти