Ришар Гаске защити Джокович

Ришар Гаске защити Джокович

В разгара на критиките към Новак Джокович заради положителните проби за коронавирус на част от участниците в организираната от него верига “Адрия Тур”, френският тенисист Ришар Гаске защити своя колега.

Както е известно, миналата седмица в Задар (Хърв) се състоя вторият турнир от надпреварата, но заради положителна проба на Григор Димитров финалът бе отменен. Впоследствие се разбра, че още двама от участниците са заразени - Борна Чорич и Виктор Троицки, а също и личния треньор на българина - Кристиан Гро, кондиционният треньор на Новак Джокович и бременната съпруга на Троицки.

Така турнирите на Джокович се превърнаха във водеща тема в медиите не само заради звездните участници, но и заради занижените мерки за сигурност, свързани с пандемията от Codid-19.

“Новак Джокович не е основният виновник. Той не е принудил с пистолет властите да пуснат 5000 зрители на трибуните. Правителството го позволи”, заяви Гаске пред “Екип”.

Французинът добави, че хората трябва да са наясно, че навлизаме в нова ера, нов свят, напълно различен от този, който познавахме.

“Просто трябва да свикнем. Ние живеем с това от три месеца. На един турнир по голф имаше положителен случай за коронавирусът (Ник Уотни), но това не попречи надпреварата да продължи. Това ще се случи и в тениса. Едва ли ще спират турнири заради една положителна проба”, каза още той.

Още от Тенис

Виж всички