Хърватският премиер също ще се тества за COVID-19 заради Adria Tour

Хърватският премиер също ще се тества за COVID-19 заради Adria Tour
Хърватският премиер Андрей Пленкович, който е присъствал на тенис турнира в Задар, не е бил в контакт със заразените тенисисти, но ще се подложи днес на тест за коронавирус, съобщи правителственият говорител Марко Милич, цитиран от агенция Хина.
Милич каза, че Пленкович е прекарал около 45 минути на Adria Tour, но не е имал контакт със заразените Григор Димитров и Борна Чорич. 
Премиерът е разговарял кратко с Новак Джокович и Горан Иванишевич, а след това поздравил Марин Чилич, без да се ръкува или да се приближава близо до него.

"Въпреки че не е имал контакт със заразените играчи, като се има предвид ситуацията с разпространението на вируса в Задар, премиерът ще се подложи на тест за COVID-19 днес", каза правителственият говорител.


Националната телевизия ХРТ съобщи, че кметът на Задар Бранко Дикич, който е бил в контакт с участниците в Adria Tour, се е обадил в Епидемиологичната служба на града, която му е наложила самоизолация. ХРТ съобщи, че кметът се чувства добре и няма симптоми на COVID-19.

Още от Тенис

Виж всички