Треньорът и съперникът на Григор също с коронавирус, и от щаба на Ноле има заразен

Треньорът и съперникът на Григор също с коронавирус, и от щаба на Ноле има заразен

Още трима, освен Григор Димитров, се оказаха заразени с коронавирус след демонстративния турнир в Задар, част от веригата “Адрия Тур” на Новак Джокович. Това са треньорът на българина - Кристиан Гро, кондиционният треньор на световния №1 - Марко Паники, и хърватският тенисист Борна Чорич. Новината съобщи началникът на Центъра за гражданска защита в окръг Задар Шиме Вицкович.

Чорич и Паники не усещат никакви симптоми и с Гро ще останат в Задар в самоизолация. Те ще се подложат на нови тестове след пет дни.
От 22 тествани снощи, които са били в пряк контакт с Григор Димитров, 19 са с отрицателни проби. Другите от щаба на Джокович - Милян Аманович, Горан Иванишевич и Джордже и Горан Джокович засега за здрави. Самият Ноле отказа да се подложи на тест, тъй като се чувствал добре.
Припомняме, че финалът на турнира в Задар между Новак Джокович и руснака Андрей Рубльов бе отменен след новината за заразяването на Григор Димитров.
Димитров пристигна в Хърватия в сряда от родния си град Хасково. В петък той се включи в демонстративен баскетболен мач с другите тенис звезди срещу сборен отбор на местния БК Задар, а в събота излезе на корта за първата си среща от груповата фаза на турнира именно срещу Чорич.
Българинът загуби с 1:4, 1:4 и малко след двубоя обяви, че не се чувства добре и се отказва от втората си вечерна среща за деня. Впоследствие в неделя той се прибра в Монако, където си направи изследване за коронавирус, което се оказа с положителен резултат.
Общо 1023 души, свързани в турнира, са били тествани, съобщават хърватските медии.

Още от Тенис

Виж всички