В момента тече одит на федерацията от страна на Министерството на спорта (видео)

В момента тече одит на федерацията от страна на Министерството на спорта (видео)

Председателят на Комисията по маркетинг към БФ Волейбол и член на УС на БФ Волейбол Давид Давидов говори специално в предаването “Block Out” на Sportal TV и Sportal.bg за предстоящия финансов одит на родната централа.

13 Давид Давидов гостува в "Block Оut"
“Нека първо да кажа какъв би бил един процес на един такъв одит. Можехме да започнем някаква конкретна дейност в тази връзка след 13 март. За да се започне одит, трябва да се мине един процес на селекция на компания, която да извърши подобна задача. Един такъв процес отнема време, защото за да оферира която и да е било уважаваща себе си компания такъв одит като финансова страна и съдържание, е необходимо да се запознае със спецификите на работа на една федерация. Това не е обичайна задача за повечето одиторски компании. Проведохме както си му реда, на конкурсна база избор на такава одит компания, за да можем после да изберем и на база най-добра оферта. Държа да подчертая, че на база на състоянието на федерацията, без да имаме информация за немалки задължения, този одит ще бъде поет от няколко от участниците от Инициативния комитет чрез техните фирми, тоест това няма да бъде разход на федерацията. Ще го направим от името на федерацията с тристранни споразумения. На практика имаме избран изпълнител и трябва да започне съвсем скоро. В момента тече одит на федерацията от страна на Министерството на спорта и веднага щом той бъде завършен, ще стартира това, което ние сме планирали и обещали”, заяви Давид Давидов специално в предаването

“Block Out”

на

Sportal TV

и

Sportal.bg.

13 Давид Давидов гостува в "Block Оut"
“Искам да кажа и две думи за това, какво може да очакваме от един такъв одит. Откровено казано, нашата оценка и очаквания не са за сензация. Предполагаме, че каквото и да се е случвало през последните 20 години, то е правено сравнително умело. Това, което очакваме е да получим насока за конкретни проблемни практики в работата на предходните управления, за да можем да зададем един курс на работа, който да е изчистен от такива грешни практики и да ни даде спокойствие, че ще можем да сме изрядни и чисти пред обществото и волейболната общественост”, добави Давидов.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти