Давидов: Има малко на брой клубове, които могат да излъчат подготвени хора (видео)

Давидов: Има малко на брой клубове, които могат да излъчат подготвени хора (видео)

Председателят на Комисията по маркетинг към БФ Волейбол и съпрезидент на ВК Левски София  Давид Давидов говори специално в предаването “Block Out” на Sportal TV и Sportal.bg.

“Не е лошо да се върнем към това от къде тръгна тази инициатива за промяна в българския волейбол. Там имаше едно ядро от клубове като към Марек, Левски и Марица, бих добавил и ЦСКА, Славия, Черно море и Добруджа. Участието в управлението е свързано донякъде със заявени предварително посоки на промяна, които могат да бъдат извършени само от хората, които са задали този тон. Аз вярвам, че има само няколко клуба в България, които могат чисто ресурсно да бъдат полезни на федерацията. Нека да кажем така, с изключение на една кандидатура, която ние сме издигнали - на Евгени Иванов за председател на Комисията за детско-юношески спорт, всички останали постове са изключително на доброволни начало, ако така можем да ги наречем. Пак ще кажа, че има малко на брой клубове, които могат да излъчат подготвени хора, за да се свършат конкретните задачи”, заяви председателят на Комисията по маркетинг към БФ Волейбол Давид Давидов специално в предаването “Block Out” на Sportal TV и Sportal.bg.

13 Давид Давидов гостува в "Block Оut"
“Аз съм далеч от това да коментирам конкретните треньорски кандидатури, нямам тази експертиза. Това, което лично на мен ми липсваше като член на УС, а и като човек, който има емоция към този спорт, беше процесът, по който беше направен този избор. Надявам се, че това ще е една първа стъпка, която да можем да развием в бъдеще. Какво конкретно ми е липсвало? Надявах се на малко по-аналитичен подход при оценката на отделните треньорски кандидатури и малко повече обосновка как се стига до крайния резултат. Такава информация нямахме в някаква цялост, дали са проведени конкретни срещи с всеки един кандидат или с поне някаква селекция от кандидатите, дали са оценени само тяхната история и спортна автобиография като треньори или пък са оценени конкретните им визии и стратегии за съответните възрасти, за които кандидатстват. Говоря по-конкретно при подрастващите, защото там имаше повече очаквания и конкуренция. Това, което няма как да не спомена е когато има конкретни взаимовръзки между членове на комисия и кандидатстващи, те да бъдат елиминиран и конкретния член да излезе от гласуване, когато се обсъжда кандидатурата на негов роднина например. Това са неща, които аз лично очаквах да бъдат взети предвид, но да кажем, че това са неща от периода на израстване и осъзнаване на очакванията за ново ниво и се надявам при следващия подобен случай, подобни обстоятелства да бъдат взети в предвид”, добави Давид Давидов.
13 Давид Давидов гостува в "Block Оut"
“Говоря точно за избора на Найден Найденов за селекционер на младежкия национален отбор, а брат му Людмил е председател на Треньорската комисия. Твърде вероятно е Найден Найденов да е най-добрата кандидатура, неговата история е безспорна, неговите резултати на клубен отбор и мъжки национален отбор са несравними с останалите кандидати в тази възраст. Но ние просто трябва да подхождаме по-интелигентно в такива ситуации, защото много лесно може да се окаже и опорочи един такъв избор. И може би най-логичната кандидатура на Найден Найденов да бъде преразглеждана само от призмата на това, че неговият брат е председател на комисията, а не какво е постигнал в своята кариера като треньор. А ние това трябва да показваме на преден план, но това се губи в подобни ситуации. Фактите са в полза на Найден Найденов, но пак казвам, в една подобна ситуация редно би било там където съществува някакъв конфликт, просто да се елиминира някак си в процеса на избор и гласът на човека в конфликт да не се взема предвид. Така че съм уверен, че даже без гласа на г-н Людмил Найденов, Найден щеше да получи подкрепата на останалите членове на Треньорската комисия, защото е най-логичния избор”, добави Давид Давидов.
Давид Давидов пред “Block Out”: Искам в БФВ да имаме съвсем скоро видими резултати (видео)
Давид Давидов пред “Block Out”: Искам в БФВ да имаме съвсем скоро видими резултати (видео)

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти