Добромир Иванов: Хебър е най-добрият тим, не бих разглеждал други оферти

Добромир Иванов: Хебър е най-добрият тим, не бих разглеждал други оферти

Носителят на Купата и Суперкупата на България Хебър (Пазарджик) преподписа с двамата играчи на поста либеро - Петър Каракашев и Добромир Иванов. Двамата остават в клуба за още един сезон, след като през 2019/2020 завоюваха два трофея и сребърните медали в Суперлигата.  

Хебър бетонира поста либеро
Хебър бетонира поста либеро


Свързахме се с Добри за специално и откровено интервю - за изминалия сезон, клуба, новите амбиции, времето в изолация. Какво още каза той пред BGvolleyball.com - четете по-долу:   

Оставаш в Хебър за втори пореден сезон. Доволен ли си от резултатите през изминалата година?

Да, оставам. С удоволствие ще защитавам цветовете на Хебър (Пазарджик), защото чувствам, че през този сезон бяхме ограбени и ще имаме възможност за реванш. Доволен съм от постигнатото на игрището, но с оглед на финалните решения....ограбени. 

Имал ли си други оферти – от България, както и от чужбина?

На този етап не бих дори и разглеждал други предложения. Винаги в кариерата си съм се старал да играя за отбори, където целта е само една...първото място. А тук нещата се припокриват, след като Хебър е отборът с най-добрата организация, най-амбициозният и перспективен тим във България. 

Как се чувстваш в този клуб?

Както аз, така и семейството ми се чувства прекрасно тук. А и след като клубът се е постарал да не ти липсва нищо - за теб остава да мислиш единствено и само за волейбол, да се раздаваш максимално и да си на топ ниво. 

Какви са амбициите ти за новия сезон?

Да затвърдим постигнатото и си вземем заслуженото, т.е. откраднатото. 

Ще бъде ли Хебър достатъчно боеспособен, за да повтори трофеите?

С риск да прозвучи нескромно - ние сме най-добре селектираният тим и мисля, че ако всеки един от нас даде максималното, ще е напълно достатъчно... 

Как върви подготовката ти в домашни условия? Липсваше ли ти волейбола по време на изолацията?

Домашните условия ги загърбих преди около месец. Всеки един себеуважаващ се спортист използва летните месеци да постави основата, на която да стъпи предсезонната подготовка. А относно волейбола.... да кажем, че имах време да си почина максимално. 

Как прекара времето под карантина?

Имах възможност да импровизирам, както в тренировките, така и в игрите със сина ми. Беше забавно.  

Какво би искал да кажеш на волейболните фенове? 

Да са здрави. След като отпаднат всички противоепидемиологични мерки ще ги чакаме в залата, защото както казваше един мой учител във волейбола: "Ние го правим за Вас, феновете и пълните зали!" (смее се)

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички