Суперхибридът BMW i8 идва другата седмица (Видео)

Суперхибридът BMW i8 идва другата седмица (Видео)

Следващата седмица ще станем свидетели на отварянето на нова страница от историята на BMW. Германците ще представят първата си хибридна суперкола i8. Вторият член на семейство "i" идва малко повече от месец след дебюта на компактната градска електрическа кола i3.

BMW i8 обаче е съвсем различна машина. Докато i3 е създаден за градски условия, то i8 е завръщането на баварците в света на суперколите. За разлика от легендарното М1 новата версия е с хибридно задвижване, но това е реалността днес.

В И Д Е О

 

Бензиновият двигател е шокиращо малък - 1.5 литра работен обем, събран между 3 цилиндъра. Турбо вълната от Мюнхен е заляла и него и мощността му е 231 кс, а въртящият момент 320 Нм. Те се пращат към задните гуми по класическата схема, докато електрическата сила към предните. Те получават още 131 кс и 250 Нм.

Така общата сила на BMW i8 достига 362 кс и 570 Нм въртящ момент, което не звучи стряскащо, но при общо тегло от 1490 кг ускорението от място до 100 км/ч се покрива за 4.5 секунди. Максималната скорост ще бъде ограничена до 250 км/ч.

Всичко това при разход на гориво от невероятните дори за Toyota Prius 2.5 литра на 100/км пробег. Само с електрическо задвижване суперхибридът ще изминава до 35 км и максимална скорост от 120 км/ч.

Официалната премиера на BMW i8 ще се състои на 10 септември.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички