Изненада: ЦСКА ще играе с ЦСКА (Москва), Бенфика и Олимпиакос на "Армията"

Изненада: ЦСКА ще играе с ЦСКА (Москва), Бенфика и Олимпиакос на "Армията"

Юношите на ЦСКА до 16 години ще премерят сили с връстниците си от Бенфика, ЦСКА (Москва) и някой измежду Олимпиакос или ПАОК на турнир, който ще се състои на стадион "Българска армия", обяви новината пред Sportal.bg председателят на сдружението "ЦСКА Завинаги" Александър Чакмаков. Бизнесменът уточни, че надпреварата трябва да се състои на 8,9, 10 и 11 май, а поводът е строящите се три терена за ДЮШ, които трябва да са готови до тези дати. Именно на тях ще се играят мачовете, а разноските на четирите отбора ще се поемат от сдружението.

Ето какво какво каза Александър Чакмаков в кратко интервю за нашата медия:

Г-н Чакмаков, скоро ЦСКА ще пусне в продажба акции. Вие лично, а и сдружението "ЦСКА Завинаги" ще закупи ли от тях?

- Не искам да коментирам нищо по този въпрос. Ще коментирам, когато видя официалния доклад на "Ърнест и Янг". Дотогава не искам да взимам отношение по въпроси, свързани с първия отбор, а и с клуба като цяло. Приоритет ни е само детско-юношеската школа.

Как мина благотворителният мач между баскетболния ЦСКА и фенфракцията "Офанзива"?

- Искам да благодаря на феновете от "Офанзива" за това, което сториха. Както, разбира се, и на баскетболния клуб. Запалянковците събраха не малка сума и тяхната постъпка е похвална. Показаха, че са съпричастни към проблемите на ЦСКА. Също така благодарности и за феновете от Лондон, които дариха 1000 лева. Отворени сме и приветстваме всякакви благотворителни инициативи като тази на "Офанзива".

Разбрахме, че сте открили представителство на "ЦСКА Завинаги" в Пловдив…

- Да. Скоро ще сторим същото в Русе, Варна, Асеновград. Ще имаме такива в Хага (Холандия) и в Чикаго. Вече сме говорили с някои хора по този въпрос.

Какво става с трите терена на "Армията"?

- Изграждат се. В началото на май трябва да са готови. Каквото съм обещал, ще бъде направено - не се съмнявайте в това. Във връзка с откриването на терените, ще организираме международен турнир за юноши до 16 годишна възраст с участието на Бенфика, ЦСКА (Москва), а третият отбор ще е Олимпиакос или ПАОК. Изпратили сме писмо до футболния клуб, адресирано е до Сашо Тодоров. Сега очакваме техния отговор дали са съгласни да се проведе подобна надпревара. Всички разноски ще бъдат поети от "ЦСКА Завинаги".


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти