ЦСКА иска минимум 60 лева за акции

ЦСКА иска минимум 60 лева за акции

ЦСКА ще пусне минимален пакет от акции за всеки фен, съобщи за "Стандарт" изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров. Такива са законите, аргументира се той. Още повече "червените" определиха цена от 3 лева на акция.

"Ако хипотетично някой купи една бройка, ще трябва да плати примерно и 1,50 лева такса в банката", обясни още Тодоров, "Затова всеки привърженик ще може да си купи акции за минимум 60 лева. Сумата е напълно приемлива".

Той внесе веднъж завинаги яснота колко акции ще са на борсата. "В момента ЦСКА има 5 милиона и 90 000 акции, цитирам по памет. Пускаме още 3 милиона. Тоест, акциите ще са общо 8 090 000".

ЦСКА ще трябва да продаде минимум 1,4 млн. акции, за да бъде допълнен капиталът на дружеството. Тодоров съобщи също, че още няма зелена светлина от Комисията по финансов надзор. "Внасяме утре (б.а. - днес) документите за втори път. КФН имаше забележки, които сме отстранили. Съвсем стандартна процедура, от която нямаме притеснения".


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти