Данъците в Монако правят Бербатов още по-богат

Данъците в Монако правят Бербатов още по-богат

В княжеството на богатите Димитър Бербатов ще взема повече пари като играч на Монако, отколкото досега във Фулъм. Българският футболист ще има по-малка заплата, но от нея в сметката му ще влиза по-голяма сума заради по-ниските данъци.

Бербатов играеше в Англия за 75 000 лири или 91 400 евро седмично. Данъците върху подобни възнаграждения там са 49%. Следователно до джоба на звездата стигат 46 600 евро. В Монако седмичната заплата на българина (по неофициални данни) е 75 хил. евро. Данъците са 13%, а върху тази сума това са 9750 евро. За Бербатов остават чисти 65 250 евро. А това е с 18 650 евро повече от парите му във Фулъм.

За да ползва привилегиите в данъчния рай Монако, българинът трябва да се регистрира като данъчно задължено лице там.

Пристигането му в едноименния клуб бе приветствано от медиите като “прекрасна новина за княжеството и френския футбол”. Комплименти за Бербатов се сипят в изобилие. Списание “Софут” пише, че той е красив, тъмнокос, техничен и може да претендира за най-интелигентния играч в света. За да стане “суперновобранец” на 33 години, трябвало само да покаже физика и мотивация от силните си периоди.

“Има футболисти, които тичат, и такива, които играят - продължава списанието. - Бербатов не тича много, но играе много.”

Изданието припомня, че българинът е можело да има поне още 150 гола във визитката си, намеквайки за аристократичното му поведение и пропуските.

“Бербатов е чудесен играч, добре дошъл - заяви Лоран Блан, треньорът на лидера в първенството Пари Сен Жермен. - Тези трансфери дават предимство, но накрая важни са точките.”

"Tруд"

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти