Бербатов: С головете си ще помогна на Монако

Бербатов: С головете си ще помогна на Монако

Българският нападател Димитър Бербатов бе представен официално като ново попълнение на Монако. Френският клуб привлече Митко под наем от Фулъм, като трансферът се случи в последните мигове преди затварянето на зимния трансферен прозорец. Пресконференцията на Бербо започна с около половин час закъснение. 

"Как реших да дойда тук? Първо да кажа, че съжалявам, че не говоря френски. Реших да дойда тук, защото Монако е голям отбор. Познавам треньора Клаудио Раниери. Никога не съм бил във Франция, но мисля, че тук се играе добър футбол. Това е голямо приключение за мен. Запознах се с новите ми съотборници. Беше много специална среща. Идването ми тук е ново предизвикателство за мен. Ще видя как ще се адаптирам към френския футбол", бяха първите думи на българинът.

"Всеки знае ПСЖ, Монако. Ако си футболен човек, знаеш всичко за тези отбори. Ще научавам все повече и повече. Това е нова атмосфера, нов отбор. Ще видим как ще се адаптирам към новите неща. Ще се уча в движение и ще се мъча да помогна колкото се може повече на новия ми отбор. Всеки знае какъв голям играч е Радамел Фалкао. Това е предизвикателство. Тук съм, за да помогна с представянето си и головете си. Надявам се да помогна на Монако да постигне целите си", продължи благоевградчанинът.

"Косата ми не е същата като в Манчестър. В крайна сметка ще се опитам да помогна на тима. Футболът е за интелигентни хора. Мисля, че в следващите месеци ще покажа дали съм същият, или не. Малко по-възрастен съм станал. Обичам да правя красиви отигравания. За мен футболът трябва да бъде игран така. Това е красива игра и трябва да носи радост на хората. Днес на тренировката видях добри неща от страна на моите съотборници. Надявам се, че моят стил ще бъде подходящ за Монако и за френската лига", заяви още бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед.

"Първият ми мач за Монако ще е срещу ПСЖ? Това е най-добрият начин да започна. Особено срещу Златан Ибрахимович, който е сред най-добрите в света. Ще бъде перфектен мач. Както казах, отличен начин да започна кариерата си във Франция. Говорих с моя добър приятел Патрис Евра. Той ми каза само добри неща за Монако. Няма значение колко души идват на стадиона. Това е един голям клуб. Има много добри футболисти и класирането го показва. Ще се уча в движение, както вече казах. Ще разчитам на Рикардо Карвальо да ми помогне. Чувствам се добре. На първата тренировка ми беше малко нервно", довери бившият капитан на България.

"Всеки знае за Ибрахимович. Няма да кажа нещо ново. Ще бъде интересно предизвикателство да играя с и срещу футболисти, с които не съм бил преди. ПСЖ е фаворит в първенството. Ще бъде труден мач за тях. Ще се постараем да спечелим трите точки. Дали ще остана за по-дълго тук? Важно е какво ще направя на терена. Ако се представя добре и вкарвам голове, всичко е възможно през лятото. За нападателите се съди по головете. Сега съм концентриран изцяло върху предстоящите шест месеца. Какво усетих на първата тренировка? Беше трудно. Не бях изненадан. Насладих се. Усетих, че играта е твърда, но аз съм свикнал от Англия. Имаше 2-3 твърди влизания. Имам нужда от още 2-3 тренировки, за да свикна изцяло", сподели още Бербо.

"Търсех ново предизвикателство. И когато дойде обаждането от Монако, си казах: "Защо не". Очаквам с нетърпение да играя. Кой пост предпочитам? Мога да играя на върха на атаката или зад централния нападател. Обичам да играя за отбора като подавам, създавам ситуации. Най-важното е Монако да печели. Емил Костадинов? Е, разбира се, че го познавам. Знам, че тук не го харесвате, но той беше страхотен футболист", завърши с усмивка нападателят.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ПЪРВАТА ТРЕНИРОВКА НА БЕРБАТОВ

Още от Футбол свят

Виж всички