Валентин Йорданов: Доволен съм

Валентин Йорданов: Доволен съм

Президентът на БФБорба Валентин Йорданов е доволен, че успехите на световни и европейски шампион Иво Ангелов и Армен Назарян са били оценени. Ангелов, който стана спортист на годината, днес получи "Спортен Икар" за постижение на годината на Фондация "Български спорт".

Назарян пък стана треньор номер 1 на България. "Винаги съм казвал, че може и повече. Доволен съм, че Иво Ангелов стана спортист на България, че Армен Назарян стана треньор на България. И двамата заслужават, защото в нашия спорт се преминава през много трудности, много лишения. Радвам се, че двамата заслужиха най-високите награди тази година. Да им пожелаем следващата година също да продължат по същия път", каза Йорданов.

Той добави, че има доста млади състезатели, на които да се разчита за олимпийските игри в Рио де Жанейро'2016. "Има доста млади, които ми радвам окото. За съжаление Тайбе Юсеин не попадна в десетката, но тя е един класен състезател, втора на световното първенство вече втора година. Надявам се, че следващата година ще спечели световната титла. Има млади момичета и момчета, които взеха медали от световни и европейски първенство, така че имаме качествени спортисти, но за съжаление не са много. На около 10 състезатели можем да разчитаме за олимпийските игри в Рио де Жанейро", заяви още Йорданов.

Президентът на БФБорба коментира ситуацията около Станка Златева така: "Винаги очакваме от нея, така че в най-скоро време може да ви зарадваме с новина".

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти