Иво Ангелов: Остава да изпълня голямата ми мечта - олимпийско злато (видео)

Иво Ангелов: Остава да изпълня голямата ми мечта - олимпийско злато (видео)

Спортист на годината на България за 2013 година Иво Ангелов все още не е изпълнил своята голяма мечта - да спечели олимпийско злато в борбата класически стил. Състезателят на клуб "Перник" оставя зад себе си прекрасна година, след като му се роди дъщеря, а след това спечели европейска и световна титла в категория до 60 килограма. На 16 декември той беше удостоен и с приза за най-успешен спортист на България за 2013 година.

"Това беше едната ми голяма мечта, а другата още не съм сбъднал - да стана олимпийски шампион. Ще тренирам, ще дам всичко от себе си и ще преследвам точно нея. Щастлив съм, че съм спортист на годината и от това, че Армен Назарян е треньор на годината. Ние сме един колектив и работим много добре както с него, така и с неговите помощници. Надявам се това да продължи още дълго време. Зад тези титли стои дългогодишен труд и нямаме дълги почивки. Те са не повече от два или три дни, след което се връщаме по залите. Жертвите обаче си заслужават", заяви Ангелов след награждаването.

"След олимпиадата в Лондон бях на път да се откажа, но Армен Назарян и неговите помощници ме върнаха в борбата. Формулата за успех е само една - 1 процент талант и 99 процента труд. Не само в залата, но и извън нея. Не е лесно, защото съм далеч от моето семейство, но то ме подкрепя в тази успешна за мен година. Успешна е заради това, че през януари се роди моята дъщеричка, а след това спечелих европейската титла и световната. Сега станах и спортист на годината. Щастлив съм, че съм на най-високото стъпало. Благодаря на всички, които ме подкрепяха", добави българският национал.

Снимка: МАРИН МАРИНОВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от награждаването може да видите ТУК!!!

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти