Назарян: Радвам се, че нашият труд беше признат

Назарян: Радвам се, че нашият труд беше признат

Армен Назарян остана изключително доволен от избора на журналистите за треньор номер 1 на 2013 година, след като дълги години неговият труд, дал резултат в редица олимпийски, световни и европейски медали, не беше признат с награда. Той изведе националния отбор по борба в класически стил до медали от големите първенства, а неговият възпитаник Иво Ангелов стана безспорен шампион и заслужи приза за спортист на годината на България за 2013 година.

"Безкрайно съм щастлив, че борбата отново е най-успешният спорт на България. Това е постигнато с много тренировки и много труд. Бил съм два пъти олимпийски шампион, три пъти световен и шест пъти европейски, но не получих голямата награда за спортист на годината. Но аз получих тази за треньор, което ме прави изключително щастлив. Имам мотивация, имам хубав екип и продължавам напред. Пред нас предстои още много. Искам  да носим още повече успехи на България. Първо обаче ще тренираме до Коледа и ще починем една седмица, след което започваме лагери, състезания и турнири", заяви Назарян.

"Иво е най-техничният състезател в своята категория и е доказан борец, но той нямаше характер за златото. Той е бил световен и европейски призьор, а аз му дадох дух, хватки и тактика, за да стане шампион. Той повярва в себе си и трудолюбието му донесе успехите. Новите правила също са плюс за него, защото те толерират хватките и активната игра. Все пак, имаме още да работим по тактиката и техниката до олимпиадата", добави треньор на 2013 година.

Снимка: МАРИН МАРИНОВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от награждаването може да видите ТУК!!!

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти