Иво Ангелов получи "Спортен Икар"

Иво Ангелов получи "Спортен Икар"

Световният и европейски шампион по борба класически стил в категория до 60 килограма Иво Ангелов беше награден със "Спортен Икар" за постижение на годината на Фондация "Български спорт". Специално жури от спортни специалисти и общественици присъди най-престижната награда на Ангелов. Церемонията се състоя днес в Археологическия музей в столицата. Награждаването се организира съвместно с Българския олимпийски комитет.

Иво Ангелов получи наградата си от заместник-министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев. "Радвам се, че това, което правя се получава и съм щастлив, че се оценява от всички. Изпращам една много успешна година, да се надяваме следващата година пак да е така", каза Иво Ангелов.

"Сами видяхме 10-та най-добрата на България. По-скоро гледаме напред и се надяваме, че ще има едно по-светло бъдеще и една по-добра 2014-а година", заяви Йордан Йовчев. Фондация "Български спорт" за 22-и път определи победителите в останалите категории, които по традиция ще получат статуетки на художника Христо Христов.

Отбор на годината е мъжкият национален отбор по волейбол. За впечатляващо представяне призът за 2013 година заслужи тенисистът Григор Димитров, а за шампионско дълголетие е отличена състезателката по художествена гимнастика Силвия Митева. За пробив в световния спорт награди получиха Станимир Беломъжев (ски-ориентиране) и Владимир Дубов (борба свободен стил). За най-проспериращи млади спортисти са определени Елица Иванова (борба), Габриела Петрова (лека атлетика), Борислава Дамянова и Ивайло Иванов (джудо) и Мирослав Кирчев (кану каяк).

За достойно представяне са отличени спортистите-ветерани от Българската мастърс федерация, които спечелиха 23 златни, 10 сребърни и 16 бронзови медала на Световните мастърс игри в Торино.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти