Иван Зайцев: Не се главозамайваме след победите в Бразилия!

Иван Зайцев: Не се главозамайваме след победите в Бразилия!

Мъжкият национален отбор на Италия започна тазгодишното си участие в Световната лига с две победи като гост на Бразилия. В основата на това бе звездата на Адзурите Иван Зайцев, който даде интересно интервю за "Гадзета дело Спорт".

- Как е от другата страна на Земята, Иван Зайцев?
- Доста добре. Не можем да се оплакваме. Като цяло ни е малко странно, защото трябва да се събудим рано сутринта, за да се приберем в Италия, но няма проблем.

- На бразилците им трябваше по-малко време, за да се приберат у дома, но за тях първият уикенд в Световната лига мина зле след двете загуби от Италия ...
- Да, на тях им е по-зле (смее се).

- Очаквахте ли да започнете по този начин Световната лига? Все пак от 19 години Италия не е побеждавала на два пъти като гост трикратните световни шампиони ...
- Надявахме се. Искахме да започнем по най-добрия начин тази така важна за нас година, в която приемаме финалите на Световната лига, а след това имаме да играем на Световното в Полша. По време на малкото тренировки, които имахме до момента, си казахме, че трябва да покажем най-доброто, на което сме способни. И успяхме, въпреки че ..

- Продължете.
- .. че не се главозамайваме.

- Това е логично.
- Не, не става въпрос за нормалните отговори след такива мачове. Сезонът е много дълъг и ние сме само в началото. Бразилските играчи тепърва ще израстват. Разбира се, ние се насладихме на момента и отпразнувахме успеха. Щастливи сме, но всичко свършва с тези мачове.

- Да играете пред 8000 фенове на съперника, както се случи в Жарагуа До Сул, ли ви стимулира?
- Да, ентусиазира ме. Обаче ако разбера какво пеят и викат по време на мач, става различно. Шегата настрана, в Бразилия всичко беше прекрасно.

- Сега нямате време за почивка.
- Точно това казвах, че нямаме време за спиране. Този уикенд ни очакват домакински мачове с Иран, които често са ни причинявали проблеми. А ние искаме да се представим така, както срещу Бразилия.

- Зайцев ще бъде ли в състава?
- Да, а след това малко почивка с моята съпруга (която е в очакване на първото им дете, б.а.).

- След Европейското първенство, когато към състава се присъедини Лука Ветори, се наложи да ви преместят при посрещачите и се заговори доста за вашата позиция. Вие обаче отново заемате позицията на диагонала ...
- Моята основна позиция на терена се знае от доста време. И всичко, което се изговори по въпроса, дори ме разсмива. Завърших сезона с титлата на Италия в Мачерата, защото се намирам в добра форма. И с националния поднових от момента, където бяха прекъснал след финала в Серия А1.

- Мислите ли много за бъдещето ви в руския Динамо (Москва)?
- В момента не. Но това не ми тежи толкова много. Знам, че ме очаква тежък сезон, в който се играе много трудно и в който физиката е много важна. Мисля обаче че и аз съм готов за това предизвикателство.

- Ще заведете ли цялото си семейство в Москва?
- Разбира се. Искате да пропусна раждането на детето ми? Моята съпруга Ашлинг е специална от тази гледна точка, защото е винаги на мое разположение. И затова задължително ще ме придружи.

- Ще имате малко предимство: познавате езика в Русия (родителите на Зайцев са руснаци, като баща му Вячеслав е бил разпределител на големия отбор на СССР, б.р.).  
- Това е положително. И ще трябва да превеждам на моята съпруга, защото всички надписи в града са на кирилица. Но поне в началото не знам дали ще разбирам всичко, което ми казват феновете ...

Джан Лука Пазини, "Гадзета дело Спорт" 

Превод: BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти