Модена прави "дрийм тийм" с Радо Стойчев, Казийски и Соколов! Каза иска и Симон и Де Чеко

Модена прави "дрийм тийм" с Радо Стойчев, Казийски и Соколов! Каза иска и Симон и Де Чеко

Италианският клуб Каза (Модена) иска да възвърне славната си история и да направи сериозен "дрийм тийм" за следващия сезон, с който да спечели титлата и всички възможни трофеи.

За целта президентката на отбора Катя Педрини вече е започнала преговори за привличането на българския специалист Радостин Стойчев, който за 6 години спечели 14 трофея, от които 3 шампионски титли на Италия с Тренто, за наставник на тима през следващия сезон.

Настоящият старши-треньор на Модена Анджело Лоринцети пожела да напусне отбора, след като съобщи, че има неразбирателство с ръководството на отбора. Лоринцети обяви намерението си още, след като Каза отстрани Диатек (Тренто) на 1/4-финалите в италианската Серия А1 и най-вероятно през следващия сезон ще води Мачерата.

Намеренията на Каза (Модена) не спират само до привличането на Радо Стойчев за наставник на отбора. От тима искат в Модена да играе и Матей Казийски, както и Цветан Соколов.

Другите две тренсферни цели на отбора са кубинският център на Пиаченца Робертланди Симон и национлното либеро на Италия Салваторе Росини от Латина.

Сред желаните волейболисти, които да подсилят Модена през следващия сезон, са още диагоналът Лука Ветори и разпределителят Лучано Де Чеко. Тяхното привличане, обаче зависи от това дали Цветан Соколов ще подпише с Каза и дали бразилецът Бруно Резенде ще се съгласи да остане в Модена и през следващия сезон.

Със сигурност в Модена остава скандалният френски национал Ървин Нгапет, който премина в тима през пролетта.

Ако осъществят привличането на всички тези добри волейболисти, то съставът на Каза (Модена) за следващия сезон би изглеждал впечатляващо, а Радостин Стойчев, Матей Казийски и Цветан Соколов отново може да са в един отбор, както в Тренто.

Вероятен състав на Каза (Модена) за сезон 2014/2015:

Разпределител: Бруно Резенде (Лучано Де Чеко)
Посрещачи: Ървин Нгапет, МАТЕЙ КАЗИЙСКИ
Центрове: Робертланди Симон, Томас Берета
Диагонал: ЦВЕТАН СОКОЛОВ (Лука Ветори)
Либеро: Салваторе Росини (Лорис Маниа)

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти