Звездите напускат Халкбанк след края на сезона

Звездите напускат Халкбанк след края на сезона
Звездите на волейболния Халкбанк почти сигурно ще напуснат след края на сезона. Турският тим стигна до финал в Шампионската лига, но не успя да вземе титлата, въпреки че игра пред собствена публика. Воденият от Радостин Стойчев тим стигна до четворката по право като домакин и прегази с 3:0 Ястрежебски (Пол), преди да преклони глава пред Белогорие (Рус).

Преди финала Османи Хуанторена разкри, че в следващите дни ще проведе разговор с ръководството на Тренто за евентуалното си завръщане. Кубинецът с италиански паспорт има договор за още 1 година с италианците. "Ако планират нов дългосрочен проект, ще участвам. Някои хора говорят за нас, че сме наемници, но това не е така", заяви Хуанторена по повод коментарите, че той и колегите му Стойчев, Матей Казийски, Рафаел и Митар Джурич са напуснали Тренто заради парите в Турция. Очаква се и Матей, и Радостин да напуснат Халкбанк, но не се знае дали отново ще преминат в един и същи клуб. Двамата имат къща в Тренто и винаги са казвали, че се чувстват много добре там.

Сега на турския тим предстои да се пребори за титлата във вътрешния шампионат. Там основен съперник на Казийски и компания ще бъде актуалният първенец Фенербахче.

в."24 часа"
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички