Чочев харесва Пирло, но напомня на Тардели

Чочев харесва Пирло, но напомня на Тардели

“Ако искаме да го сравняваме с някой известен футболист и приложим адекватните измерители, ще видим, че като характеристики много напомня на Марко Тардели.” Това казва Бепе Якини. Не, не кой да е. Темата ли? Просто е. Той идва от България, носи екипа с №18 в Палермо и името Ивайло Чочев. А вчера срещу Удинезе откри и радостта от първия гол в Серия А: идеално изчислено като момент включване в наказателното поле, засичане на центрирането на Андреа Рисполи, удар с глава и безкрайна еуфория.

ПЪРВИ ГОЛ В СЕРИЯ А

Прегръдка с всички съотборници за този момък от набор 1993, пристигнал от ЦСКА София. Мълчалива прегръдка, защото не обича да говори много. Извън терена се занимава с учене на италиански език, а вътре на игрището попива тактическите напътствия на треньора Джузепе Якини.

Джованино, както симпатично го прекръстиха на базата Тененте Онорато в Бокадифалко. Живот, изживян в България, където топката е негов верен приятел от детинство. “Честно казано – споделя Чочев, – много харесвам играта на Месут Йозил, Стивън Джерард и Андреа Пирло.” Този сезон изигра 11 мача, вкарвайки вчера първия си гол в Серия А. А сега...

БЪДЕЩЕТО

А сега бъдещето, с мисъл за следващия сезон. Това е най-добрият начин за убеждаване на президента на клуба Маурицио Дзампарини, който все повече в последните седмици се изказва положително за Чочев именно по отношение на предстоящата кампания.

Сега обаче, благодарение на злощастната контузия на Барето, дойде шансът за извоюване на повече игрови минути още от първия съдийски сигнал, за натрупване на повече самочувствие и опит в Серия А и за показване на истинския си потенциал.

Дзампарини потрива доволно ръце, усещайки мириса на пореден израсъл талант от собствения дом. В последната пауза за международни мачове дойде поредна повиквателна за мъжкия национален отбор на България – най-добрият начин за убеждаването на всички. По стъпките на Тардели. Казва го Бепе Якини.

Рикардо Гато, gianlucadimarzio.com

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти