Стоичков: България има страхотни играчи, над всички са Попов и Миланов

Стоичков: България има страхотни играчи, над всички са Попов и Миланов

"Ако говорите за български футбол, е невъзможно да подминете името на Христо Стоичков, най-вероятно най-великият играч, който България някога е имала. Мачът от 1994-а година на Световното първенство между Италия и България пък е особено предизвикателно ретро. Тогава скуадра адзура имаше повече поводи да се радва след двата гола на Роберто Баджо, докато Христо отговори за България с шестото си попадение на Мондиала", се казва днес в материал на италианска футболна медия.

"В Италия, както и в България не са се родили в момента явно най-великите футболисти. Все още Роберто Баджо е само един. Сега ситуацията е различна. Има много чужденци и малко място за младите, казва Стоичков в интервю за сайта calcionews24.com.

"Вие трябва да работите усилено и спокойно, без излишни реклами. Системата в момента е такава, че смазва младите и това не е само италиански проблем. Антонио Конте беше страхотен играч, който пренесе таланта и на пейката си. И съм сигурен, че Италия ще се радва скоро на трофей, тя няма да издържи дълго време без да спечели нещо.

"Що се отнася до България, в момента има страхотни играчи като Георги Миланов и Ивелин Попов, които играят в руската Висша лига. Чочев, който е в Палермо, има качество и потенциал. До момента България загуби точки във важни мачове, но ние искаме да наваксаме срещу Италия.

Бившият футболист на Парма говори и пред микрофона на Гадзета дело Спорт за периода си в този клуб, като заяви, че неговото време там не е било много щастливо. Но в същото това заяви, че съжалява за това, което се случва с дуковете. Той отличи Марко Верати, който премина от Пескара в Пари Сен Жермен, и добави, че този играч е неговият фаворит в италианския отбор.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти