Гледай на живо

Югоизточна Трета лига: ФК Крумовград - Саяна (Хасково) 3:1

Дяков фаворит за капитанската лента на България

Дяков фаворит за капитанската лента на България

Светослав Дяков почти сигурно ще бъде новият капитан на националния отбор, твърди "7 дни спорт". Халфът на Лудогорец, който носеше лентата в неофициалната контрола срещу Румъния през месец февруари, е фаворит да бъде избран за постоянно на представителната функция. До този момент капитан на националния отбор беше Ивелин Попов, но след изцепката му в двубоя с Малта и сваленото доверие от страна на феновете и ръководството на БФС е най-вероятно той да спре да изпълнява функцията. Ръководните органи на футбола ни смятат, че че атмосферата ще се запази по-добра, ако Попов вече не е капитан.

Ивайло Петев още не е разговарял с отбора по темата, която интересува всички фенове. Наставникът дискутирал с тима чисто футболни въпроси и е говорил само за мача с Италия. Петев дори не е преценил дали да пусне гласуване сред тима, или да обяви еднолично решение кой да носи лената. По всяка вероятност обаче това ще е решение на треньора, който държи да има силната дума в съблекалнята.

Както и селекционерът сам призна на пресконференцията си в понеделник: "В един колектив трябва да има дисциплина, за да има резултати".

Снимка: Марин Mаринов, Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички