Съдията се разкая: Нямаше дузпа за Байерн

Съдията се разкая: Нямаше дузпа за Байерн

Главният съдия от мача Байерн (Мюнхен) - Аугсбург Кнут Кирхер призна, че е сгрешил с решението си да отсъди дузпа в полза на домакините в края. В 89-ата минута Дъглас Коща се блъсна в Маркус Фойлнер в наказателното поле, а Кирхер беше заблуден от асистента си Роберт Кемптер, който му сигнализира за нарушение. Томас Мюлер реализира удара от 11-те метра и шампионите спечелиха с 2:1.

"Извинявам се на всички в Аугсбург. Не видях добре положението, а моят помощник ме информира, че това е дузпа и аз му повярвах. Той сбърка, но и аз сгреших, защото аз решавам нещата и в крайна сметка аз посочих бялата точка. Съжалявам, че по този начин лиших тима на Аугсбург поне от точка", заяви Кнут Кирхер пред Sky, след като изгледа видеозапис на спорното положение.

Левият защитник на гостите Фойлнер запази спокойствие. "Всички на стадиона видяха, че това не е дузпа, но не и асистентът край тъча. Тежко е да загубиш по този начин. Чух, че съдията се е извинил, но това няма да ни донесе точки", коментира бившият играч на Байерн.

МОМЕНТЪТ С ДУЗПАТА Е НА 4:22 мин. ОТ ВИДЕОТО ПО-ДОЛУ

Още от Футбол свят

Виж всички